Frumoasele altui veac

2345678

(H&M skirt and sweater, vintage choker necklace, New Yorker bracelet, thrifted bag, Zara shoes, vintage Christian Dior gloves)

Doar nu credeaţi că pasiunea pentru vechi se opreşte la haine şi bijuterii, nu? Adevărul e că mă entuziasmează (aproape) orice, pornind de la mirosul de hârtie învechită şi continuând până la ruine (am scris urine prima dată, #facepalm) ca cea din pozele de astăzi. Îmi pare rău că n-am reuşit să cuprind în poze mai mult din clădire – din păcate obiectivul camerei mele, deşi genial, nu e făcut pentru peisagistică. Nu ştiu exact ce e cu casele astea, am ieşit la poze şi mi-au ieşit în cale întâmplător. Iar după ce m-am holbat la ea în toate colţurile posibile, vreo 15 minute – timp în care individul nemernic n-a obosit să mă miştocărească, cum că numai după gioarse te uiţi!, am decis să-mi fac pozele acolo. În a doua fotografie cred că se observă ceva mai bine arcurile curbe de la ferestre (sus stânga, alea de jos mă enervează din cauza termopanelor sparte), stâlpii împletiţi (îmi pare rău, nu cunosc terminologia exactă) şi detaliile din fier forjat. Cred că a fost o casă superbă cândva – chiar mă întrebam a cui a fost sau a cui e acum. Până şi uşa aia verde-albastră îmi place. Înăuntru, atât cât am putut vedea printre gratii, era o scară circulară. Evident lacăt pe poartă şi probabil nerecomandat de explorat – mai bine, altfel aş fi riscat să urc. Chestia e ca pe măsură ce editam la poze, mi-am adus aminte de o şmenozeală. Dacă aţi citit ultima carte din seria Melania Lupu a Rodicăi Ojog Braşoveanu, Dispariţia statuii din parc, ştiţi că era acolo vorba de un anume imobil maur desfăşurat pe două etaje (parter şi etaj), în apropierea unui parc. Well, nu ştiu dacă e de la parcul care se află fix în faţa casei din pozele mele sau doar mă bucur eu de prea mult fantezie, dar cert e că asociez casele astea două cu locuinţa maură de vis-à-vis vilei Candienilor (citiţi cartea, e foarte bună). Cu ocazia asta, am răsfoit-o iar şi am fotografiat o pagină, un citat, unul dintre preferatele mele din seria Melania (asta dacă nu e chiar ăla care îmi place cel mai mult). Îl vedeţi mai jos, deocamdată vreau să mai zic ceva şi despre ţol.
Mai întâi, puloveraşul. Puloveraşşşşşşşul. Puloveraşul de care vă povestisem în primul video. Eh, ăsta e. L-am mai purtat de atunci în tot felul de combinaţii, mai mult sau mai puţin elegante, dar aici e cel mai aproape de ce aveam eu minte când l-am cumpărat. Îmi plac mânecile bufante şi umerii despuiaţi mai mult decât pot să exprim. Nu ştiu, mereu am considerat torsul expus (spate gol/umeri goi/decolteu) o formă mai sexy de sexy (şi mai rafinată) decât picioarele, pântecul sau mai ştiu eu ce altă parte goală a corpului. Trecând însă de puloveraşşşşşş, trebuie să mă laud cu mânuşile alea. Vintage, Christian Dior, cea mai fină piele întoarsă pe care am pipăit-o vreodată. Le-am găsit pe Olx acum vreo lună şi le-am înhăţat instant. Nu pot să spun că au fost un chilipir, de fapt am plătit pe ele mai mult decât toate mânuşile adunate în viaţa mea, dar e vintage, e Dior, pot să fac asta pentru Dior. Andra mă toacă în ultimul timp că îţi mai cumperi şi tu altceva afară de vintage? Nope. Nici măcar pantofi nu mi-am mai luat. #şocşigroază
Ok, şi încă una – colierul. Ştiu că în engleză le spune choker – tocmai pentru că sunt strânse pe gât – dar n-am găsit echivalent românesc. Şi astea mă pasionează exagerat în ultimele luni, mai ales dacă sunt pe stil vintage. Cel de la gâtul meu nu e pe stil, e chiar vintage curat. L-am luat vara trecută de la un târg de antichităţi.
Fusta H&M, pantofii Zara, geanta din second hand. Şi acum pagina de carte:
10928017_686110178168215_1356457710_n-1.jpg_effected-001
Îmi plouă în gură.

Distribuie:

17 Comments

 1. ianuarie 29, 2015 / 11:39 am

  Articolul si tinuta si tooot <3. Love them. Colierul e superrrrb. I get all giddy when it comes to anything vintage, you know! Si ma intristez cand vad case vechi si frumoase lasate in paragina.

  Hugs!

 2. ianuarie 29, 2015 / 11:49 am

  Te prinde stilul asta,perfect… nu cred ca as vedea o persoana mai potrivita sa poarte vintage, esti superba la fiecare aparitie!!!
  Fusta e minunata, nu stiu cum de am ratat-o… iar colierul si manusile <3

 3. ianuarie 29, 2015 / 12:56 pm

  Esti superba ca intotdeauna! Love you! <3

 4. Ioana
  ianuarie 29, 2015 / 1:07 pm

  Ador outfitul tau! si eu citesc una din cartile cu Melania chiar acum, „320 de pisici negre”.Pana acum e preferata mea, e super haioasa.Si e cu multe pisici! Eu chiar imi imaginez cum e babuta asta, pt ca tot timpul spune ca e cocheta, data cu blush :).Si cam nebuna!

 5. ianuarie 29, 2015 / 8:44 pm

  Dumnezeule, cat de perfecta e tinuta <3 Am si eu nevoie de fusta aia in viata mea! ACUM! URGENT! Ma duc sa balesc pe aliexpress, sa vad cat de ieftinache gasesc imitatii, ca sa-mi iau 10, pe toate culorile si imprimeurile!

 6. ianuarie 30, 2015 / 10:37 am

  Acolo in capitala nu exista cladiri din-astea interbelice sau mai vechi in care poti inchiria o camera ceva? Asta a r constitui tusa finala de smenozeala vintigioasa in ceea ce te priveste. Just saying. Dar cu siguranta ca te-ai gandit la asta de mii de ori.

 7. Anonymous
  ianuarie 30, 2015 / 4:53 pm

  Imi place tinuta aceasta. Si celelalte doua din postarile anterioare, despre care nu comentasem nimic… De parca trebuia sa comentez si eu, neaparat.. Lol. Ana.

 8. Andy
  ianuarie 30, 2015 / 7:12 pm

  De la Rodica Ojog Brașoveanu am descoperit parfumul Arpege…l-am cumpărat fiindcă mi-a plăcut descrierea si să stii că e exact asa cum mi-am imaginat. Sunt mare fan al scriitoarei.

 9. februarie 2, 2015 / 6:44 pm

  Ce faine sunt mănușile!
  Și mie mi se pare că spatele dezgolit e incredibil de sexy, sunt total de acord cu tine.
  Colierul din prima l-am ochit că nu e un wannabe. E foarte frumos!

 10. februarie 3, 2015 / 10:08 am

  Beautiful pictures! You look gorgeous!

 11. februarie 8, 2015 / 11:45 am

  Nice skirt 🙂 M&MFASHIONBITES mmfashionbites.blogspot.gr

 12. februarie 9, 2015 / 5:27 am

  There is nothing better than a oversized cozy sweater on a cold winter day! Love how you styled yours. leezeer Provided coupon discounts


Looking for Something?