Home chic

1 copy

În general, cred că e important ca spațiul în care locuiești sau acela în care petreci cea mai mare parte a zilei (în cazul multora, locul de muncă) să fie unul armonios, îngrijit, organizat, primitor – completați pe linia punctată – și, dacă-mi permiteți doza de subiectivism, frumos. Habar n-am, posibil să fie doar în capul meu, însă cred că abilitatea de a mă desfășura îmi este puternic influențată de mediul în care locuiesc sau lucrez și de aceea, am încercat de-a lungul timpului să înfrumusețez, pe cât posibil, spațiile în care am viețuit.

Adevărul e că de 7 ani, de când stau în București, m-am mutat fix de 7 ori (uneori în niște locuințe nu tocmai simpatice), fiind de multe ori nevoită să mă descurc fie cu un spațiu modic, fie cu resurse limitate. Așa am făcut cunoștință cu Pepco, acum 3 ani, într-o vreme cu grave carențe culinaristice (nu că acum ai găsi mai mult de două pahare identice la mine în bucătărie ori vreo oală capabilă). Nu mai știu ce zarzavaturi cumpărasem dintr-un hypermarket și mă pregăteam să părăsesc incinta. În drumul spre ieșire, am văzut pe aleea cu magazine ceva alb și pufos stand lângă alte ceva-uri albe și posibil interesante, pe rafturile unui Pepco. Era prima dată când îmi ieșea în cale magazinul și mânată fiind de forfotă (cred că tot perioada sărbătorilor era), am purces întru explorări. Atunci am luat prima dată contact cu magazinele lor și de atunci am rămas client fidel #ceamaifidelăfată.

Este deci o mare bucurie pentru mine să pot astăzi să scriu postul acesta în colaborare cu Pepco, al cărui fan declarat sunt încă din 2015 (iar când spun declarat, mă exprim în cel mai propriu sens al cuvântului – dovada iubirii poate fi găsită pe Facebook într-o postare făcută la acea vreme).

z copy

pepco3 pepco4

Noiembrie 2017, ParkLake

Înarmată cu un coș muuult prea firav pentru toate doleanțele mele decoraționistice și-un voucher de 250 de lei, m-am plimbat timp de câteva ore printre rafturile încărcate de pufoșenii/decorațiuni/jucării/crăciunisme/ustensile de bucătărie și alte trebuincioase casnice, orientată în principiu spre zona de Crăciun. Și în anii trecuți mi-am cumpărat mare parte din ornamentele pentru brad din Pepco (căci modele multe și prețuri foarte bune spre moca) iar anul ăsta, m-am bucurat să scotocesc printre rafturile peretelui ticsit de globulețe, beteală, instalații și decorațiuni de Crăciun din Park Lake.

Auriu, argintiu, roșu, verde, rotund, cilinidric, pătrat, câte două, câte patru, câte douăsprezeze, câte globuri vrei tu, lumânări, suporturi de lumânări, felinare, ambalaje pentru cadouri, panglici, ghirlande, vârfuri de brad, fundițe, îngerași, oameni de zăpadă, moși, brăduți, clopote, arggghhh! Tot ce vrei și ce nu vrei, AVEAU (pentru și mai multă inspirație, a se vedea aici: descoperatitalentul.pepco.ro)

Plus, bineînțeles, urechi de ren:

pepco5

Cu ce m-am întors acasă?

Daruri multe, din tolba moșului, concretizate în două sacoșe grele (a se vedea videoul de unboxing aici):

pepco6 copy

1. Pături pufoase. Două, să fiu sigură.

Una roz, mare, amplă (160 x 200 cm), căptușită, dintr-un material extrem, extrem de moale și pufos, ca blănița mustăcioșilor mei blonzi. Bună de decor (Instagramabilă maxim) dar mai ales călduroasă.

Cea gri este puțin mai anemică din punct de vedere al dimensiunii însă la fel de pufoasă și super drăgălașă, având un ren cusut pe-o parte. Mai aveau roșii cu moș în loc de ren și albe, cu om de zăpadă în loc de ren. Având însă doi motani mai tuciurii ca noaptea, a trebuit să mă resemnez cu gri.

Crudă soartă.

pepco 7A

2. Tic-tac

Un ceas de inspirație vintage, alb, cu aspect ușor antichizat (nu știu dacă vedeți din poză însă pare ușor ștearsă vopseaua pe alocuri, dând astfel senzația unui model vechi). Poate fi agățat pe perete sau în repaos, ca în cazul de față, așezat elegant pe madam Chanel. Am mai luat și niște globulete, instalații, să-i țină companie…

pepco8

3. Și mai multe pufoșenii!

Aveau prea multe modele de papuci/botoși ca să pot alege cu ușurință însă criteriul meu de selecție a fost iarăși unul coloristic. Gri, să mă asortez cu păturica și gri ca să nu se facă GRI din prima zi de purtare (am mai încercat eu cu papuci albi/bej și i-am făcut buni de dat la gunoi în câteva zile). Cei pe care i-am ales sunt dintr-o pânză cu steluțe (scrie pe ei “Shine like the Stars”) iar interiorul este căptușit cu un soi de blăniță artificială albă. Super pufoși și plăcuți la atingere.

pepco6aa

4. Globuri, globulețe, instalații, decorații

Prețurile încep undeva de la 1-2 lei pentru decorațiuni (mi-am luat un set de 12 globulețe cu 2,99 lei), astfel încât am plecat acasă cu suficient material de împodobit un brad mediu. Preferatele mele sunt renul și inima elegantă din partea dreaptă, fiind decorațiuni deosebit de elegante atât de agățat în brad, cât și prin casă, pe clanța unei uși, pe un perete, pe mânerul unui sertar sau chiar la chei…

pepco13

salata

Am mai luat și o sticlă cu beculețe pe interior, să lumineze frumos noaptea (cu scrisori de la iubiți plecați pe mare n-aveau), cât și o căciuliță și un om de zăpadă dintr-un soi de hârtie lucioasă, foarte frumoși, de pus în brad. SAAAAU, noul fashion statement: cercei. Înnebunesc ăia la Milano, vă spun eu.

Puteți vedea toate alegerile în ultimul video de pe canalul meu de Youtube dar până atunci însă, am și un concurs pentru voi, în cadrul căruia puteți câștiga 250 de lei de cheltuit în Pepco, după bunul plac. Recomand păturile pufoase și cam tot ce am luat dar hei, voi alegeți. Ca inspirație, puteți arunca o privire pe broșura de aici.

Ce trebuie să faceți?

Lăsați un comentariu la postul acesta prin care să-mi spuneți care este articolul vostru preferat din cele pe care vi le-am arătat și unde l-ați așeza în casă. De asemenea, o adresă de e-mail ar fi beton, ca să pot lua legătura cu voi, în caz de baftă supremă.

Mult succes!

pepco14

Top: Primark

Fusta/Skirt: vintage

Pantofi/Shoes: Dune

Pălărie/Hat: vintage

Curea/Belt: H&M

Pijamale și alte pufoșenii/Pjs and the fluffy stuff: Pepco

Photo credits: The tale within a photo

[UPDATE] Mulțumesc tuturor pentru participare! Caștigatoarea este brezoianu.denisa@yahoo.com! Felicităăăăări!

 

Follow:

4.750 Comments