It’s ok to live YOUR fairytale. All in the name of fashion

balaban x baneasa shopping city 2a

Ca orice fetiță, prima întâlnire cu moda și hainele s-a petrecut în șifonierul mamei mele.

Mama purta rochii din mătase piersică (țin minte și acum: avea una mov, până la genunchi, cu bretele spaghetti și decolteu în V, pe care o purta cu sandale cu toc înalt și o pălărie cu bor mare, negru). Avea o poșetă neagră, din piele jumătate lucioasă, jumătate întoarsă, cu un detaliu frontal din lanț auriu, masiv și o formă semi-rotundă, reminescență a faimoaselor genți Chloe Drew. Se încălța cu pantofi cu toc cui, purta mărgele albastre și cocuri bufante, ridicate sus, în creștetul capului. Nu avea lucruri scumpe dar toate formau în capul meu de copil idealul de prințesă pe care îl regăseam în basme ori în desenele Disney (alea puține pe care le vedeam ocazional la videoul adus de tata în ’93 – mare festivitate, mare când am dat de Pisicile Aristocrate ori de Regele Leu).

Nu știu de unde le lua, nu aveam magazine moderne la începutul anilor ’90, nici nu-mi amintesc să mai fi văzut o altă doamnă îmbrăcată ca mama în vremea aceea. Și poate că nici nu era ceva special dar pentru mine, copil fiind (și încă unul care ulterior va dezvolta o mare pasiune pentru găteală), momentele acelea au reprezentat inițierea.

balaban x baneasa shopping city 0

balaban x baneasa shopping city 1

13 ani (sau mai mult?) mai târziu, adolescentă rebelă cu prea mult metal în jurul gâtului și a încheieturilor, ajung pentru prima oară într-un centru comercial imens (mall, pe românește – ceea ce nu aveam în Buzău la vremea respectivă și nu există nici acum la proporțiile mallurilor din capitală):  Băneasa Shopping City.

Imens îl găsesc și astăzi, dar la vremea aceea (2008-2009) mi se părea de-a dreptul urieșesc, incomensurabil și cap de listă în topul destinațiilor de shopping (ori de căscat gura – deh, elevă de liceu cu alocație) ori de câte ori ajungeam la București. Unde mai pui că aveau Zara, care pe vremea aceea era un lux nu tocmai tangibil dar gratis de admirat și de preluat ca inspirație. “Luxul” și experiența deveneau magie ori de câte ori îmi permiteam punguța albastră.

balaban x baneasa shopping city 3

balaban x baneasa shopping city 5a

Discuția e complexă, dar în ce mă privește, cred că despre asta este vorba în modă. Stilul e o extindere a personalității, moda e magie de moment. Fie că vorbim de pictorialele fanteziste ale lui Tim Walker ori de simpla percepție că “în pantofii ăștia cuceresc lumea!”, cred că moda are calitatea de a împuternici și de a proiecta în fața celorlalți imaginea pe care vrei să o transmiți despre tine. Fie ea una reală sau imaginară, durabilă sau temporară, singulară sau duală.

Azi Tinkerbell, mâine smart casual la birou.

În weekend acrobat la circ, luni prințesă boho cu scoici în păr (woohoo, vine 1 Mai!).

De ce? Pentru că pot să fiu oricine sau orice vreau cu ajutorul modei. Și de ce n-aș face-o, sătui de cotidian suntem cu toții…

It’s ok to live YOUR fairytale. All in the name of fashion.

balaban x baneasa shopping city 4

Din fairytale este desprinsă și experiența Băneasa Shopping City x Cirque du Soleil.

Cu ocazia aniversării a 9 ani de activitate, Băneasa Shopping City va găzdui într-un decor de poveste un scurt fragment din show-ul Verakai, ca o introducere a celor șapte reprezentații pe care artiștii Cirque du Soleil le vor susține la București în luna Mai.

”Varekai” inseamnă „oriunde” în limba rromă, limbă hoinarilor universali. Regizată de Dominic Champagne, această producție aduce un omagiu sufletului nomad, spiritului și artei tradiționale a circului, precum și celor care-și caută mereu, cu o pasiune infinită, calea către Varekai.

Ce să zic, după American Horror Story, am renunțat la fantezia de a fugi cu circul dar cu fața asta, sunt ferm convinsa că pot să-i traumatizez suficient cât să mă ia în echipă. Stau la ușă măcar, vând bilete.

balaban x baneasa shopping city 7

balaban x baneasa shopping city 6a

Până atunci însă, începând cu 8 Aprilie 2017 și până pe 2 Mai 2017, vizitatorii Băneasa Shopping City se pot bucura de activări și surprize speciale, parade și concursuri, până la experiențe inedite virtual reality:

 1. Aerotrim – Trăiește experiența inedită a trainingului unui astronaut sau a unui pilot, prin intermediul instalației rotative speciale din cadrul Galeriei Feeria (8-9 Aprilie, 22-23 Aprilie și 29 Aprilie-1 Mai);
 2. Colțul VR – Parcurge o călătorie virtuală în lumea Cirque du Soleil, descoperă-i secretele și poți fi premiat cu un cadou ( 8-9 Aprilie, 22-23 Aprilie și 29 Aprilie-1 Mai);
 3. Cirque du Soleil outfits – Admiră costumele detaliate din reprezentațiile celebre Cirque du Soleil, în expoziția specială (8 Aprilie-2 Mai)
 4. Paradă de sărbătoare – Vino să întâlnești personaje de poveste, acrobați, jongleori, performeri pe picioroange și mulți alții (18, 22-23 Aprilie și 29 Aprilie-1 Mai);
 5. Sneek peek performance Cirque du Soleil – Experimentează lumea magică Varekai direct de la protagoniștii ei, artiștii de la Cirque du Soleil, într-un preview exclusiv pentru Băneasa Shopping City, pe 2 Mai, ora 19:00.

FOTO: Raluca Antuca

Locație: Teatrul Nottara

Machiaj: Andra Melinte

9 ani Baneasa Shopping City (2)a

16 Comments

 1. aprilie 25, 2017 / 1:26 pm

  Cat de bine semeni in primele poze cu Dulce Maria ?

 2. bea_k
  aprilie 25, 2017 / 1:30 pm

  Andreaa, deci wow. Raman fara cuvinte de cate ori iti citesc articolele. Esti o inspiratie zilnica, o forta, o printesa urbana, dar nu genul care necesita salvata de catre un print 😉 Referintele sunt spot on : AristoCats a fost desenul meu preferat, primul meu motan fiind botezat dupa Berlioz , iar American Horror Story sezonul cu circul a fost my guilty pleasure. Succes in continuare, ma bucur pentru evolutia ta, si te urmaresc cu placere de la inceputurile tale de vlogger.

 3. aprilie 25, 2017 / 2:51 pm

  Superbe pozele! Primul set este preferatul meu. Nu stiam ce talentata e Andra 😛
  Felicitari echipei!

 4. Tania
  aprilie 25, 2017 / 4:58 pm

  Felicitari!!! Foarte frumoase pozele!!! Felicitari Andrei, merita mai multa reclama. E talentata!

 5. Jianu Mihaela
  aprilie 25, 2017 / 7:58 pm

  Mama cat de tare. Ador pozele!!!!!! Sa le pui in rama sunt GENIALE!!!!

 6. Paula Balan
  aprilie 26, 2017 / 1:54 am

  Ești superba! Poza cu chestia alba la gat și corsetul rosu, luata asa de sus, e poza de înrămat, profil de Facebook, alea alea. Proasta decizie a celor care au făcut posterul eventului când au ales acea fata și nu te-au pus pe,și anume, tine acolo, în toată splendoarea ta. Pupicioi din Timișoara ❤

 7. Cornelia
  aprilie 26, 2017 / 1:02 pm

  Andreea esti o incantare ,esti naturala,sofisticata,unica ,autentica ! Te ador si iti urez mult succes in tot ce intreprinzi !

 8. aprilie 27, 2017 / 2:46 pm

  Cat de misto!!! Faine rau pozele!Si Andra…e super talentata! 🙂
  Misto ideea aceasta cu toate costumele astea fancy..superb!!! Felicitari!

 9. mai 8, 2017 / 1:40 am

  De-aș avea și eu măcar 1% din inspirația și determinarea ta…Meriți, fără îndoială, titulatura de cel mai bun Beauty Blogger român.

 10. Dora
  mai 8, 2017 / 4:03 pm

  Foarte frumos redactat articolul, ca o poveste, n-am mai vazut reclama cu asa bun gust, iar pozele sunt superbe. Felicitari pentru tot efortul depus! Hard work pays off.

 11. Georgiana
  mai 10, 2017 / 8:59 pm

  Interesanta ideea. Si locul ales.

  Spoiler alert, urmeaza sa comenteze perfectionistul din mine: incadrarea se poate imbunatati – in majoritatea pozelor e nevoie de mai mult spatiu in jurul ‘personajului’; prima poza trebuia ‘taiata’ mai sus si in a2a si a4a unghiul mi-ar fi placut sa fie de mai de jos, ca sa dea ‘lungime’.
  Gata! Am inchis gura perfectionistului.

  Have fun in continuare! 🙂

 12. IdkIDK
  mai 11, 2017 / 8:44 am

  Raluca, fotografa, este originara din Braila. ^_^ #proud

 13. mai 25, 2017 / 5:29 pm

  Tu esti primul vlogger roman care m-a convins sa nu inchid YouTube-ul dupa 1 minut de vizualizare 😀
  Apreciez autenticitatea ta.

 14. Cengher Diana
  mai 27, 2017 / 1:27 am

  Bună! Un articol superb! Te felicit si vreau sa iti spun ca ești un model pentru mine ? Îmi place foarte mult stilul si lejeritatea ta si mai ales felul pe care le descrii pe cele mai minunate femei din viața ta, îmi duce si mie gândul tot la mama si bunica mea ? Te apreciez enorm si te voi urmări in continuare, îmi place ceea ce faci?

 15. iunie 15, 2017 / 10:37 pm

  Anul acesta puteam spune ca la categoria ”Most active beauty blogger” s-a castigat pe merit, sincer credeam ca o sa castige o anume vedeta care are blog, bine are blog doar cu numele, ca in spatele blogului exista o intreaga echipa care se ocupa de el.


Looking for Something?