Castelul Corvinilor

castelul corvinilor 2castelul corvinilor 11castelul corvinilor4castelul corvinilor5castelul corvinilor6castelul corvinilor7castelul corvinilor8castelul corvinilor9

castelul corvinilor 12castelul corvinilor11

(Romwe skirt, H&M top, vintage bag)

Nu pot să zic că sunt foarte pătrunsă de sentimente patriotice sau că mă tăvălesc de bucurie la început de Decembrie. Credeam (și spuneam) până de curând că aș pleca din țară cu prima ocazie (asta până am avut șansa să stau mai mult de câteva zile prin străinătățuri și m-am lămurit că tot la gropanele din asfaltul românesc mi-e mai bine), dar nu nasoalele fac obiectul postării mele de azi.  
Ce vreau să spun e că există locuri foarte mișto în țara asta. Doar să știi să le cauți.  
Când eram în școala generală, se organizau des excursii. Și-mi amintesc că în fiecare an, mergeam fix în aceleași locuri: am văzut de atâtea ori mănăstirile din Moldova că nici nu ne mai venea să ne dăm jos din autocar când ajungeam IAR la ele. Tot așa Peleșul și tot așa Mausoleul de la Mărășești. Mega excursie. Copii de clasa a 4a, eram uzi toți să vedem mânăstiri. Chiar îmi doream să mă holbez la sfinți pe pereți, de ce să vă mint.  
Era mai comod, la dracu, mergeai câteva ore cu autocarul și pac, Voroneț. Pe când, să vezi Maramureșul…îmbătrâneai cu grupa pregătitoare după tine. Anyway, pot să înțeleg raționamentul profesorilor dar așa cum vă spuneam și în postarea trecută, abia anul ăsta am reușit să văd ceva din Vestul țării. Și ce mi-a plăcut mie cel mai mult și cel mai mult, a fost Castelul Huniazilor din Hunedoara. 
Ăsta din poze. 
Wikipedia ne zice că e considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa” – ceea ce eu, Europa toată n-am văzut-o, dar castelul e de basm clar. M-am bucurat când am ajuns acolo pentru că era pustiu, puțini turiști. La Bran de câte ori am fost (de vreo 4), am vizitat înghesuită de nemți veniți să-l vadă pe Dracula. Nu era ăla nicăieri dar și să fi fost, construcția în sine, din punctul meu de vedere, pălește în fața Huniazilor. Îmi pare rău că nu e mediatizat mai mult. Arhitectura este deosebită, construită în stil gotic, iar pentru cine are fantezii princiare sau bucurii la poze (a se vedea cazul de față), vă veți bucura sigurisim să-i călcați pragul. Unde mai pui că au și o mâță tolănită la intrare.
Ați fost? 

Distribuie:

2 Comments

  1. noiembrie 11, 2018 / 6:33 pm

    DAaaa, ma intorc acolo cu fiecare ocazie.
    Un loc superb :).

  2. Diana Andrada
    noiembrie 28, 2021 / 9:02 am

    N-am fost, dar vreau să ajung


Looking for Something?