[post scris în colaborare cu Perwoll]
Sâmbătă, 29 iunie 2019, a avut loc Gala UAD (ediție aniversară de 25 de ani), la Cluj Napoca. În cadrul acesteia, absolvenții secției de design vestimentar ai Universității de Artă și Design și-au prezentat proiectele de licență și master, sub coordonarea Prof.univ.dr. Elena Basso Stănescu și Conf.univ.dr. Lucian Broscățean. Subsemnata a fost și ea acolo, asemenea ediției trecute, alături de Perwoll (și nu doar că am fost acolo, dar am avut plăcerea de a selecta și înmâna trei premii acelor absolvenți talentați ale căror colecții le-am îndrăgit deosebit, din partea Perwoll). Trecem peste emoțiile mele din timpul anunțării fericiților premiați, pe scenă fiind și începem cu începutul….
Gala s-a ținut în Sala Mare a Operei Naționale Române „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, o clădire superbă pe care am avut ocazia s-o vizitez acum câțiva ani în cadrul unui spectacol de balet. Nu mi-am imaginat atunci în ce calitate voi reveni, însă luând în calcul aniversarea frumoasă a evenimentului (25 de ani!), alegerea locului mi s-a părut cât se poate de inspirată. Căptușeala din catifea roșie a scaunelor camufla perfect plicurile de Perwoll care ne așteptau la sosire în sală, iar locurile noastre, undeva într-o lojă poziționată în partea stângă a încăperii au permis urmărirea îndeaproape a colecțiilor, pe măsura defilărilor.
Prezentările au însumat un total de 27 de colecții, licență și master, preferatele mele fiind după cum urmează:
Paula Popa Tuns – Licență
Alexandra Nistor – Licență
Tudor Halațiu – Licență
Gyongyver Kiss – Master
Ariana Spin – Master
Dintre cele 27 de colecții, un moment special (și foarte colorat! spre bucuria mea), a fost rezervat Perwoll. Anul acesta, tema sub care Perwoll a participat la gală este #RethinkFashion, un concept născut din dorința de a promova ideea conform căreia ne putem bucura mai mult de hainele noastre dacă le acordăm grija și atenția necesară (și fie vorba între noi, dacă mă urmăriți, știți cât mă bucur la vechiturile bine întreținute). Eliminăm astfel nevoia de cumpărare a altora noi, planeta e fericită și la fel și buzunarele noastre (posibil și șifonierele). Ei bine, mergând pe această temă, Bogdan Boruz a creat o colecție (care Perwoll sau nePerwoll, mie mi-a plăcut cel mai mult dintre toate) inspirată din rochii vechi readuse în contemporan (înțelegeți acum de ce mi-a plăcut cel mai mult?)
Povestea din spatele celor cinci ținute create este readucerea în prezent a unor piese vestimentare vechi, reinterpretându-le atât prin forme fluide cât și prin imprimeuri cât mai viu colorate și florale. Foarte ’60s din punctul meu de vedere…
Mi-a plăcut foarte mult, mai mult ca prezentarea Perwoll de anul trecut (care foarte colorată și ea, însă combinația vintage + culoare = ding, ding, ding, winner!). Prin urmare, în mod firesc, unul dintre premiile pe care am fost însărcinată să le înmânez după prezentări a mers direct la Bogdan Boruz:
Balerinele/dansatoarele/sopranele etc ce s-au urcat pe scena asta de-a lungul timpului, cu siguranță mai talentate ca mine, dar foarte mândră declar că nu m-am împiedicat (sâc!) și am reușit să ofer premiile până la capăt:
Pentru master, Adriana Cerghizan:
Licență, Tudor Halațiu:
Iar de final, poze cu toți câștigătorii Perwoll, pe care am fost extrem de onorată (și posibil la fel de emoționată), să îi aleg și premiez. Felicitări tuturor!
…și multe și infinite mulțumiri Perwoll pentru invitația oferită. A fost o plăcere!
P.S. Rochia mea. E nouă?
Nu, e spălată cu Perwoll.
Esti la fel de delicioasa in scris, precum in video. Am citit cu drag si placere articolul tau.
Și mie mi-au plăcut hainele pentru perwoll.
Fain și daily-ul.
Scrie mai des și aici pe blog, faci o treabă minunată! Îmi place cum scrii, dar mai ales, îmi plac pozele făcute de tine. Se vede că depui efort și pui suflet în ceea ce faci!
Felicitări! ?
Simpaticoooo, simt nevoia sa trimit multumiri catre Perwoll pentru colaborarea voastra frumoasa!