Gala UAD Cluj x Perwoll

[Click here for the english version]

#PerwollSustineDesigneriiRomani este motto-ul sub umbrela căruia am participat la Gala Universității de Artă și Design (UAD) din Cluj.

În fiecare an, din 1994 încoace, absolvenții de licență, respectiv master din cadrul secțiunii modă-design vestimentar închid anul școlar printr-o prezentare a proiectelor de licență și dizertație în fața publicului, public din care anul acesta am făcut parte și eu. Și nu doar că am făcut parte, ba chiar am avut onoarea de a înmâna cele două premii Perwoll tinerilor absolvenți.

Dar să începem cu începutul…

Am mai participat la show-uri de modă, însă niciodată la UAD și niciodată din backstage. Anul acesta însă, odată ajunsă la centrul comercial care a găzduit Gala, am avut ocazia să vizitez culisele chiar în mijlocul pregătirilor studenților, să fac cateva poze și să privesc cuminte dintr-un colț fervoarea și agitația de dinaintea „furtunii”.

Nu vreau să-mi imaginez câtă muncă implică pregatirea unui show de asemenea magnitudine, câte detalii sunt de pus la punct și câte lucruri pot merge prost (nu că ar fi mers, totul a fost brici). Și bravo lor 🙂

Odată finalizată incursiunea din culise, m-am așezat la locul meu cu aparatul foto în mâna și am început să pozez tot ce mi-a plăcut din cadrul Galei. Pentru fiecare absolvent, am văzut câte patru, cinci creații. N-am reușit să imortalizez tot, nici nu mi-a plăcut tot, însă dintre preferatele mele (unele pe care le-am și premiat!) ar fi următoarele:

Paul Păduraru – stânga, Alexandru Pop – dreapta

Diana Turc – stânga, Vlad Pavel – dreapta

Paula Clitan – stânga

Pe lângă cele două premii acordate, înainte de Gală, Perwoll a lansat un concurs a cărui provocare a fost „Forme geometrice și linii”, finanțând astfel transpunerea colecțiilor prin alegerea a cinci câștigători. Colecția a fost una foarte colorată și veselă, cât se poate de modernă:

#PerwollSustineDesigneriiRomani iar anul acesta, onoarea înmânării celor două premii pentru originalitate mi-a revenit mie. Acestea s-au dus către Alexandru Pop (marele premiat al serii) și Paula Clitan.

Alexandru Pop a plecat acasă cu nu mai puțin de șapte premii pentru colecția „The VirAGOs”, prin care și-a propus să investigheze statutul femeii în societate, al felului în care existența sa este afectată de normele și standardele impuse de-a lungul timpului, precum și analiza stereotipurilor feminine și integrarea mișcării feministe în discursul modei contemporane.

Colecția Paulei Clitan a fost cea care mi-a plăcut cel mai mult dintre toate (previzibil, nu?), intitulată “Grădina secretă”. Artista și-a propus metamorfozarea unei stări într-o imagine vizuală, explorarea relației creator-interpret-public, limitele corpului și posibilitățile minții.

…iar bluza aceea roz cu umeri bufanți încă mă bântuie noaptea 🙂


Mulțumiri Perwoll* pentru șansa oferită, a fost o onoare și o plăcere să particip la Gala UAD din partea voastră!

*Detergentul lichid Perwoll înlătură murdăria de zi cu zi, are grijă de culori și ajută țesăturile să devină mai rezistente, păstrând hainele ca noi pentru mai mult timp. Detergentul lichid Perwoll cuprinde 6 variante: Color – pentru hainele colorate, Black – intensifică negrul și culorile închise, White – țesăturile albe își recapătă strălucirea, Wool & Silk – redă elasticitatea fibrelor și Care&Repair – previne și reduce scămoșarea hainelor și Care&Refresh – pentru țesături sintetice și mixte ce elimină mirosurile neplăcute și păstrează prospețimea hainelor până la 24 ore.

2 Comments

  1. Dana
    iulie 9, 2018 / 7:45 pm

    Bravo, Andreea!

  2. iulie 10, 2018 / 7:39 pm

    Ai fost persoana potrivită la locul potrivit <3


Looking for Something?