10 ani am asteptat

(thrifted top and pants, Zara bag and brooch, Asos Sandals)
 
 
Ca să încep, mulțumesc Park Lake pentru că avem și noi Forever 21. Eram în liceu, clasa a 9a și plângeam la ei pe site căci asemeni H&M (care nici nu era în România pe vremea aia), nu făceau livrări pe plaiul mioritic. Eram atât de îndârjită și de naivă încât i-am contactat să le explic eu ce și cum, să știe că noi, aici în România, suntem multe asuprite dornice de F21, că ar trebui să investească și în zone est-europene și că negreșit ar curge banii de s-ar extinde și aici. Sigur, cererea mea s-a soldat cu un bine pa, lasă că te căutăm noi în viitor și probabil cu un mare semn de întrebare pus de fata de la Customer Care, cea care mi-a răspuns la e-mail : România who? (o reacție des întâlnită în State, întrebată fiind de unde sunt, răspunsul interlocutorilor se poticnea undeva la o privire în gol și-o vagă nedumerire asupra a ceea ce tocmai am zis).
10 ani mai târziu, comunic duduii de la Customer că, uite pisi, acum avem și noi Forever 21. Sâc! Și nu doar Forever21, mai sunt și Lanidor, 4F (pentru sportive), și Lynne, magazine nou apărute în România odată cu lansarea Park Lake pe care, după cum se vede, am fost să-l vizitez weekendul ce tocmai a trecut.
Aș vrea să precizez din start că pentru mine, fericirea, (nu e o sticlă de vin, cum zicea Chirila), pentru mine, fericirea a început din momentul în care am găsit loc de parcare. Căci de când sunt în București și colind mall-uri, știu din start că trebuie să aloc timp suplimentar învârtitului în cerc până pleacă vreunul și îi fur locul. Sigur, mijloace de transport sunt multe dar dacă vii cu mașina, să știi că la Park Lake sunt disponibile vreo 2500 de locuri de parcare.
IMENS. Cred că ăsta este cuvântul care îl descrie cel mai bine, din punctul meu de vedere. Deși înțeleg că nu e cel mai mare mall din București (cu toate că sunt peste 200 de magazine desfășurate pe 70.000 m2) , mie mi s-a părut a fi ditai mastodontul. Un mastodont modern și foarte verde, dacă mă întrebați pe mine. Mall-ul este încărcat de plante, flori și arbori, combinat cu zona verde din spatele complexului comercial, care conține spații de recreere, locuri de joacă, terenuri de sport și zone de relaxare pentru familii.
Pe alocuri am văzut leagăne (în care mi-a fost totuși jenă să mă urc ținând cont de etate) – leagăne în interior, să ne înțelegem – și zona mea preferată, cea din a doua poză, unde dacă vă uitați atent puteți vedea coliviile suspendate din jurul instalației electrice. Ah! și uite încă un magazin care din punctul meu de vedere e nou în România – NYX (știu, știu, NYX s-a deschis întâi la Constanța dar pentru mine care stau pe aici, în sectorul X din București, mi-era cam egal cu 0 că le găsesc produsele la mare. În final, dacă voiam să îi dau bani lui NYX, tot online trebuia s-o fac pentru că hei, nu aveam magazin fizic). Not anymore, mulțumesc din nou Park Lake.
Îmi pare rău că n-am pozat băile. Sunt…cum să spun, baby grădini botanice, ceva ce n-am mai văzut nicăieri. Inserez  o poza preluata de aici ca să vă faceți o idee.
Per total, impresia mea generală după explorarea de weekendul trecut este că Park Lake se distinge de restul mall-urilor pe care le avem (cel puțin) în București ca fiind un concept nou. De la arhitectură, la clorofila îmbelșugată și coliviile mișto (să nu uităm coliviile!) până la Forever21 (yes!) și NYX (de două ori yes!), plus centrele de relaxare. Titan tocmai a devenit un favorit.

Looking for Something?