Cam câte smacuri să ai?

Weekendul trecut am avut în vizită o prietenă, pe numele ei de scenă, Harmando.
Mai sus numita, nutreşte printre altele, o pasiune aproape bolnavă şi foarte costisitoare pentru smacuri. Maglavais, cum le spune bunică mea. Vopseli. Pomadă. Machiaj.
Subiectul în sine, nu e unul foarte excitant pentru mine. Îmi plac sticluţele parfumate şi batoanele colorate de ruj, mă bucur ceva mai mult la vopselile de unghii şi de câţiva ani, nu prea mă mai pot descotorosi de tuşul de ochi. Nu mă complic însă mai mult pentru că nu mă pricep şi prefer în general să păstrez lucrurile simple: fond de ten, tuş şi rimmel (neapărat), şi de cele mai multe ori, un gloss subtil. Poate un ruj roşu, ocazional. De regulă am maxim 4 produse aplicate simultan pe faţă. Nu sunt împotriva machiajului, din contră. Apreciez şi aplaud oamenii talentaţi – deşi sunt multe lucruri pe care nu le înţeleg – dar mă rog, nu ţine de domeniul meu de activitate, nu mă bag. Revenind!

b

Harmandianul, vă spuneam, e pasionat. Are stimabila o ditai colecţia de farduri, ustensile şi boieli, colorate, pigmentate, parfumate, tot ce vrei şi-ţi poţi închipui – cel puţin aşa a fost pentru mine, la momentul primei întâlniri; luând în considerare dimensiunile modeste ale portfardului meu pricăjit, dă-ţi seama pe ce silenţios m-am setat când mi-a arătat trusa. Trusoiul, de fapt. Ce dracu face cu ele, nu ştiu. Că oricum sunt în exces şi oricum adăugă constant altele, noi. Şi nu-ţi imagina că-şi ia Rimmel de 20 de lei şi Revlon, ca mine. Ce-ai, eşti prost?! Sigur că maladia se derulează la scară mare, printre Chanel, Urban Decay şi alte nume de care n-am auzit în cei 23 de ani de existenţă zbuciumată. Sigur că necesităţile de zi cu zi trec pe plan secund atunci când apare noua cutie de la Douglas (I have no idea how I know this shit but trust me, my knowledge in terms of make-up has improved a lot lately) şi sigur că un nenorocit de corector de la Chanel, lat cât două sticksuri Crocolegate, merită salariul pe trei zile. It’s beyond me şi i-am spus. În repetate rânduri şi cu rezultate la fel de neconcludente. Un consens e imposibil, therefore I rest my case şi liber la maglavais overpriced să fie. 

c

“Problema” însă, (ca de aici am plecat şi am divagat, în mod firesc) este că începe să mă corupă şi pe mine. Weekendul ăsta, cât a fost în vizită, înainte să plece unde avea treabă, a venit cu toate pensulicile şi fardurile după ea. S-a pregătit la mine, carevasăzică. Şi ca să nu se care cu toată zestrea aia de prafuri şi bidinele, le-a lăsat în custodie balabaniană.
Well, my dears… Nu puteam să nu-mi bag nasul. Nici Chet n-a putut să nu-şi bage mustăţile (i-a molfăit o pensulă, dar nu-i spunem; e secret). Să stai aşa cu marfa pe masă şi să nu cercetezi…ce facem aicea.
Am purces deci, întru profanare. Cutia Pandorei, boom. Deschisă şi pângărită în 5 minute.
Rezultatul, evident dezastruos. Zece pigmenţi diferiţi la ochi, blush în trei culori pe obraji, pensule de rimmel intrate şi-n sprâncene, fond de ten şi pudră prea deschise pentru tenul meu, aplicate oricum… Chet s-a rezumat dăcât la pensule. Alea mari şi pufoase, numai bune de crănţănit (vedeţi în poze atât cât am reuşit să cuprind în cadru; pensulele despre care vorbeam şi alte smacuri, n-au mai încăput)
Concluziile mele (scuzaţi, ale mele şi ale lui Chet, asistent de nădejde) sunt următoarele:
First, Lancome poate să se ducă dracului cu rimmelul lui cu tot. Maybelline, tot tu eşti fiţă.
Secondly, fondul ăla de ten de la YSL, ăla nou (ăsta, nu ştiu dacă mai e de actualitate sau nu dar ştiu că acum vreo lună era nou), e o porcărie – în contact cu pielea mea, cel puţin. Acuma, nu ştiu, părerea mea e de simplu consumator, nu mă pretind avizată. Însă nici cretină nu sunt, ştiu să aplic măcar un fond de ten. Şi aşa cum Revlonul îl aplic fără primer şi stă beton, aşa ar trebui să stea şi YSL ul. Cosmetice de lux, my ass.
Thirdly, vreau să-mi angajez unu’ să-mi facă pe mână cu o pensulă din aia pufoasă. Mă duc la metrou, iau o pensulă pufoasă de la tarabagii şi caut unu’ să plimbe aşa bidineaua pe braţ. Mă relaxeazăăăă. Pf, extaz.
Fourthly, şi închei => nu-mi place s-o recunosc, dar şmenozeala aia de corector de la Chanel chiar e fiţă. Vreo lună i-am făcut capul mare să nu dea banii pe drăcie şi tot degeaba, tot şi l-a luat. Ieri am avut ocazia să-l testez pe o zgaibă mică şi mamăăăă, a acoperit-o de zici că era piele virgină acolo! I-am zis Harmandienei c-a avut dreptate cu Chanelul (şi evident că mi-a făcut capul mare şi mi-am luat un mare, gras şi zemos: AHAAAAAAAAAAAAAAAA! ŢI-AM ZIS EU!!! şi dăi şi toacă, frăgezeşte, toacă)
Cu ocazia asta, prietene bo$$, care mi-ai dat loc de muncă şi salariu…BRE, O MĂRIRE ŞI MIE?
Chanel, n-auzi. 
Ai dreacu, chitre sunteţi.

d

Distribuie:

9 Comments

 1. decembrie 2, 2014 / 9:29 am

  I' m jelous! Prietena ta e de'a mea :))) Smacurile nu sunt niciodata suficiente, nu conteaza cate sertare pline ai si cate chestiute ai uitat ca le-ai cumparat si le gasesti dupa aia si e mai ceva ca-n dimineata de Craciun! 😀 Vezi ca tentatia e mare, odata ce te-ai molipsit, nu mai scapi! :))) kisses

 2. decembrie 2, 2014 / 12:41 pm

  Nu le uită Harmando pe la metrou? Nu de alta, dar vreau să mă delectez și eu puțintel. :))

 3. Anonymous
  decembrie 2, 2014 / 8:46 pm

  boss, you rock! love your style 🙂

 4. decembrie 2, 2014 / 11:02 pm

  Pozele astea arata intr-un mare fel. Mare si tentant fel! Dar am pus stavila. In cosmetice „da fitza” n-am bagat mustatile decat putin, deocamdata ma multumesc si cu cele produse in masa.
  Se ia boala si-i grava, am corupt si eu fiinte nevinovate. :)))

 5. decembrie 3, 2014 / 6:21 am

  Pfffaaa, da' nu se încurcă, văz. Minunat de ispititoare, da' cel mai adesea îmi prefer pantofii mai scumpi în picioare, nu pe post de anticearcăn. Mai comit și jumătăți de bani pe o lună pe câte un ruj, dar mai răruț, că-i mai drăguț 🙂

 6. decembrie 3, 2014 / 10:45 am

  Da repede cu apa sfintita pana nu intra necuratul si la tine in capsor 😀
  Apoi sa vezi cata paine cu orez o sa trebuiasca sa papi 🙂 Been there, done that (well… almost)

 7. decembrie 3, 2014 / 11:36 am

  ah…ce de bunatati acolo!! Am si eu multe, dar din cele ieftine…Acolo numai minunatii!!♥Nu imprumuti prietena cu tot cu smacuri?? 😀

 8. decembrie 4, 2014 / 11:36 am

  Pot sa fiu prietena cu prietena ta??? ;;)

 9. decembrie 4, 2014 / 9:59 pm

  Asculta sfatul meu de vulpe batrana, care si-a f. Pardon! Cheltuit multi bani la viata ei pe toate dracoveniile de genul asta : mai mult de jumate s-au dovedit a nu fi superioare produselor utilizate in mod regulat, in ciuda tonelor de reclame si a renumelui, trei sferturi nu m-au satisfacut, jumate au fost aruncate la gunoi din cauza ca au iesit din garantie inainte sa le pot termina (nu de alta, dar nu am decat doi ochi)…Una peste alta, primerul si paleta Naked de la Urban Decay rullz :))


Looking for Something?