Reţete de smoothie [VIDEO]

retete1, retete de smoothie, smoothie
Vedeţi mă cum mă execut? Vedeţi?
După ce am postat favoritele lunii Aprilie [le găsiţi aici], am primit foarte multe mesaje de la amatoarele, doritoarele şi pasionatele de smoothie. M-aţi rugat aşadar să fac un clip în care vorbesc mai pe larg despre smoothieuri şi vă arăt şi câteva reţete. Am prestat. Da, din dormitor. Pentru că am o bucătărie mică şi nu am loc să mă desfăşor iar aparatul cu care filmez clar nu este pentru spaţii restrânse. Prin urmare am venit cu toată şandramaua în dormitor, cu masă, cu blender, cu farfurii, cuţite, pahare şamd şi m-am pus pe treabă. Am în continuare aceiaşi voce (nu mi-a trecut încă răceala dar sper să nu deranjeze).
Am folosit fructe proaspete şi salată verde, apă şi iaurt grecesc. Nu adaug zahăr sau miere niciodată (mi se pare ca fructele sunt suficiente pentru dulceaţă) dar nu e ceva bătut în cuie – în cazul în care nu vi se par suficient de dulci sau nu vă place gustul, puteţi îndulci fără probleme cu miere sau zahăr.
Nu am băut niciodată un smoothie verde (adică unul care să conţină mai multe legume şi plante verzi decât fructe) pentru că nu cred că mi-ar plăcea gustul. Îmi plac dulci şi fructate iar verziciunile pe care le includ, sunt acolo doar pentru că nu le pot sesiza aroma. Aşadar nu vă faceţi probleme de câteva frunze de salată. Nu le veţi simţi.
Afară de asta, menţionez şi aici ca blenderul pe care îl folosesc este vechi. Eram ultimul an de liceu când l-am luat, aşadar are pe puţin 5 ani. Nu cred că îl mai găsiţi pe piaţă, fix modelul ăsta, dar dacă vă ajuta cu ceva, este un blender Kenwood. S-a dovedit excelent, nu m-a lăsat niciodată şi ca dovadă, încă îşi face treaba foarte bine.
La reţetele pe care le-am făcut mai puteţi adăuga gheaţă sau lapte. Practic puteţi adăuga cam orice vă sună bine. Eu nu am un model clar după care să mă ghidez, nici cantităţi măsurate. Totul pus din ochi şi experimentat cu arome. Iar sugestia mea pentru moment ar fi să vă orientaţi spre căpşuni. E sezon, pieţele pline şi sunt foarte bune în smoothieuri. Îndulcesc, dau culoare şi aromă şi merg beton lângă banane şi lapte.
Mai vroiam să fac unul cu morcov, portocală, salată verde, grapefruit şi banană, dar, după cum am spus, deja m-aş fi lungit foarte mult cu videoclipul şi am preferat să nu.
Pe fundal, în spate, mai apare şi Rumbu. A fost băiat cuminte de data asta.
Asta fu. Sper să vă placă, mulţumesc pentru vizionare!
Pupicios şi ca de obicei, setaţi calitatea pe HD cu 1080p, de la rotiţă.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9EHwnit3dHQ]
Paaaaa

Distribuie:

1 Comment

  1. mai 24, 2015 / 5:09 pm

    Rochia e foarte frumoasa! De unde? 😀
    M-ai facut sa ma gandesc serios sa-mi cumpar un blender de ala!


Looking for Something?